Histore

Billede

Der er i øjeblikket intet billede tilgængeligt

Klubbens historie

Historien om Mørkøv KFUM går næsten 65 år tilbage i tiden. Helt præcist blev klubben stiftet i 1957. 

Dengang blev selve håndbolden spillet på en mark i Syvendekøb imellem køer og kokasser. Da man gik over til at spille indendørs håndbold, blev både Stigs Bjergby Forsamlingshus og Holbæk Kaserne brugt. Da Mørkøv Hallen stod færdig i 1965, havde man endelig sin egen hal - og der er nu blevet spillet håndbold i hallen i mere end 50 år.

Igennem tiden har der som i så mange andre klubber været op og nedture. Igennem flere år havde klubben på både herre- og damesiden hold i divisionerne, og der var flere tilmeldte ungdomshold. 

Klubben var i begyndelsen af 00'erne en del af et holdfællesskab med Holbæk, og gik dermed under navnet Team Holbæk/Mørkøv. Teamet var dog kun på herresiden, og de øvrige hold var stadig en del af Mørkøv KFUM. Efter opløsningen var man igen en "ren" Mørkøv-klub. 

I 2011 forsøgte man sig med et holdfællesskab med Jyderup, og gik under navnet Team Tornved KFUM. Fællesskabet inkluderede også ungdomsholdene. 

Team Tornved KFUM eksisterede kun i 2 sæsoner, og man var atter tilbage til Mørkøv KFUM.

Årene herefter har været varierende, og efter nogle år med nedgang på medlemstallene er der igen fremgang på denne del. Det er især på ungdomssiden, at klubben nu kan tilbyde flere hold end tidligere. 

Værdier

Vi bestræber os på at udvikle Mørkøv KFUM til en håndboldklub, hvor:

  • det skal være sjovt at spille håndbold
  • vi udviser respekt for med- og modspillere samt dommere
  • der er hold til alle uanset alder
  • alle er velkomne